Mina drömmar

Mörker täcker jorden 25/1 2016

Men i de dagarna, efter den nöden, ska solen förmörkas och månen inte längre ge sitt sken. Mark 13:.24

Ja, Herrens dag är mörker och inte ljus, tjockt mörker
utan en strimma av ljus. Amos 5:20

En ny jord 27/12 2015 

Och jag såg en ny himmel och en ny jord.. Upp 21:1

Några speciella drömmar 2007-2015

Här vill jag dela några drömmar jag haft där jag är övertygad om att Gud talat.  

Drömmar 2014 & 2015
Två drömmar där jag fått säga emot onda krafter i Jesu namn. Den ena handlade om några demonliknadne personer, där jag kände att jag hade full auktoritet att säga Jesu Kristus mot dessa och de gick ifrån mig. 

- Jag tror Gud ville säga att vi har kraft i namnet Jesus. Det var också något Gud gav mig för att få vittna om för en person som sedan fick använda det på ett välsignat vis.

I den senare drömmen hade jag fallit i en synd och efter det kom en ond kraft emot mig i form av en kall vind, Jag utropade namnet Jesus, men den gången upplevde jag i drömmen att jag inte hade auktoritet, jag hade liksom inte den kraften jag ville för att stå emot det onda, men något gjorde ändå så att det försvann innan jag vaknade.

En tydlig sak jag märkt i bägge dessa drömmar var att jag var mer rädd innan jag verkligen ställdes inför motstånden öga mot öga och då fanns ingen rädsla, utan jag var så illa tvungen att lita på att Jesus var med. Något att beakta och tolka in i de situationer man hamnar i. Gud kommer med ny vishet in i drömmar och vi kan upptäcka styrkor i vår frälsning som vi inte visste.  


Dröm 2012
Drömmen kom till mig 2012. Jag satt på en Gudstjänst i min församling och jag tror att jag var förebedjare, jag bad i alla fall för en man. Han kunde inte gå, hans ben var handikappat. Jag la händerna på hans ben och bad, då helade Gud benet och mannen blev frisk. Samma sak som i drömmen innan, blev jag så oerhört tacksam och mannen också. Jag vet inte om mannen var troende, men då jag vaknade kände jag att detta kommer att ske på något vis. Jag kommer att få be för någon eller flera som blir hela. Den kärlek, glädje av tacksamhet som sköljde över mig gjorde att jag grät som ett barn. Jag visste liksom inte var jag skulle ta vägen, utan bara längtade efter Jesus. Jag bad och tackade honom. Jag fick ligga vaken även denna natt en lång stund och tacka Jesus innan jag kunde somna igen.
Det finns en fara med sådana här uttalande då det kan gå över i högmod, men Gud är den som leder i allt och det är möjligt att min första tanke var fel, det är inte det viktiga utan det viktiga är att få tjäna honom och ledas av honom på det sätt han behagar. Det är Herren som ger olika gåvor och det är hans kraft och nåd vi står under. Vi kan inte köpa oss till något som han äger, utan får ödmjuka oss inför honom. 


Dröm 2010-2011
Under min tid som gift drömde jag vid några tillfällen att jag skulle dricka alkohol, men det kändes väldigt konstigt och jag trodde nog inte att jag skulle göra det eftersom jag kommit ifrån det sedan några år. När det sedan blev separation och skilsmässa och jag blev bitter och svag så tog jag till alkohol, dels som någon slags hämnd, men också för att jag kände mig nedstämd och vilsen. Jag blev liksom andligt svag av det som hände och jag berusade mig flera gånger den sommaren och hösten av alkohol innan jag åter var fri igen. Jag ska inte förneka att det inte hänt fler gånger än så, men nu känner jag inget behov av det och vill heller inte hålla på med det då det släcker Anden försör min relation med Herren.

Nu i efterhand har jag tänkt på Petrus då Jesus sa att han skulle förneka honom. Han kunde inte förstå att han skulle förneka Jesus, det fanns liksom inte i hans värld, men ändå blev det så när han var svag och pressen blev för hård. Jag tror Gud talade till mig profetiskt genom den drömmen.

Dröm 2011
Drömmen kom på hösten 2011, den tid som var jobbig för mig efter skilsmässan. Jag drömde om en radiostudio och jag, tror också min far satt med i radiostudion tillsammans med en annan radiotalare. Det var en märklig dröm och av någon anledning, en sjukdom eller dyligt så dog en av radiotalarna. De som var med och arbetade där blev stirriga och de visste inte hur de skulle bete sig, de blev förskräckta. Då sa min far som är en van bedjare; 
" -Vi ska be för honom!"
Min far och jag och det kan ha varit någon mer bad för mannen som dött. Min far ropade högt och bad och jag minns att jag tänkte att jag skulle också vilja kunna be så där från hjärtat ropandes till Gud, men jag vågade inte. Mannen som dött vaknade sedan till liv och då kom en sådan otrolig tacksamhet över mig och vi ärade Gud och först då vågade jag tacka Gud på riktigt. Jag blev liksom stärkt i tron och det jag hade sett och varit med om gjorde att jag inte kunde göra annat än att ropa i tacksamhet till Gud. Då vaknade jag och den här tacksamheten var kvar och jag storgrät som ett litet barn. Jag bara tackade Gud där jag låg ensam i sängen mitt i natten och jag tackade Gud en bra stund innan jag somnade igen med den där tacksamheten i hjärtat.

När Anden kommer över oss så tror jag vi alla kan be med hjärtats innersta, be i Anden och det är inte hur högt man ber som är det viktiga utan det är vad HErren hör som är det viktiga. Sedan kan man stärka andra genom sin bön också. Jag har nu flera gånger kunnat ropa till Gud på det sätt jag upplevde i drömmen och jag vet inte exakt vad Herren ville säga. Kanske kommer vi få vara med om något liknadne framöver, men jag tror i alla fall att han ville visa för mig hur verklig han är och att för den som tror På Jesus Kristus finns inga omöjliga fall. 

Dröm 2007 
Jag var gift 2007 till 2011 och detta drömde jag 2009
Jag stod bland mycket folk på en klippskreva. Jag minns inte vad situationen handlade om, men det handlade om något där jag kände mig skyldig. Det folket som stod där pekade efter ett tag på mig då de förstod att jag var den skyldige. Det som hände då var att jag föll ner från klippskrevan och när jag föll visste jag att jag skulle dö, jaga bara kände det liksom. Faller man från en hög höjd handlöst ner i sten så dör man. Jag föll och landade, men landningen kändes inte otäck, utan jag landade hos Jesus. Han tog emot mig och den känslan som fullkomligt kom över mig var och är obeskrivlig. Det var en sådan total kärleksvärme som strömmade genom mig, jag var så omsluten som man inte kan bli av något annat och så totalt buren. Som sagt, känslan är svår att beskriva med ord. Kanske ungefär som att sjunka ner i ett varmt bad utan botten, men ändå med en styrka och fasthet över allt annat. Känslan påminner om då man bekänner en synd eller ett begär som man blir löst ifrån, man bara gråter ut allt som man burit på och man blir totalt befriad, drömmens påminde om det välbehaget. Denna gång vaknade jag upp och jag bara grät av tacksamhet.

Denna dröm kan ha flera betydelser, men eftersom jag var gift då och sedan jag gått igenom skilsmässan så var det ungefär som att falla från en klippskreva. Det underbara är att Jesus tog emot mig i sina starka armar och bar mig igenom smärtan.

En annan tanke om drömmen är att jag under den tiden första gången använde gåvan att få ta emot ett Herrens budskap. Det andliga livet och livet med Kristus handlar om att dö bort från sig själv. Det är ett stort steg och många gånger är det en kamp mot köttet. När man låtit Anden leda en i beslutet och man har gått emot sitt kött och människofruktan, handlat i tro och burit sitt kors så får man en så enorm välsignelse och Herren svarar på ett underbart sätt på handlingen.